Historien bag LinuxRoskilde
Historien starter som en del af det daværende SSLUG og aktiviteten har kørt i SSLUG gennem mange år.
Historien starter så småt med SSLUG møderne i København engang i forrige årtusinde. Vi var en del er kom fra området omkring Roskilde og vi talte tit om at starte noget op i Roskilde. Der blev holdt nogle enkelte foredrag og Installparties men ikke noget rigtig fast. Det var først da Rune Zimmermann i starten af 2003 tog initiativet og indkaldte til det første møde i Roskilde at der for alvor kom gang i aktiviteterne. Mødet blev holdt den 20. januar 2003.
Rune var på daværende tidspunkt under uddannelse som Datamatiker på Roskilde Handelsskole (RHS) og det var naturligt at spørge dem om lån af lokale. Det var de heldigvis meget villige til. Så henover de forløbne år lånte vi lokaler på RHS til vores forskellige aktiviteter.
Aktiviteterne har gennem tiden været en blanding af Sandkasse møder, foredrag, Installations parties, LinuxParty og årsmøder. Indtil medio januar 2006 stillede RHS lokaler og udstyr til rådighed i det omfang vi spurgte dem. Her lånte vi til mandagsmøderne et almindeligt klasselokale med internet forbindelse. Det var også tilstrækkeligt til de fleste foredrag, men enkelte har vi holdt i auditorier på RHS og LinuxParty bleve afholdt i en hel bygning som vi har lånt en hel weekend hvert år.
Fra den 16. januar 2006 blev mandagsmøderne blevet flyttet til RUC bygning 24.1. Sandkassens tre års fødselsdag blev fejret med kage den 23. januar 2006 i de nye lokaler på RUC.
Fra den 7. juli 2008 blev mandagsmøderne flyttet til RUC bygning 27.1 hos institut for Natur, Systemer og modeller.
Den 6. juli 2020 beslutter vi os endegyldigt at gå ud for os selv og drive vores egen simple hjemmeside. Hvad du ser her er det foreløbige resultat.
På nuværende tidspunkt er vi bare en gruppe mennesker med en fælles interesse. Om vi ender med at lave en forening med vedtægter o.s.v. er endnu ikke besluttet.
Hvad er Sandkassen?
Sandkassen er det ugentlige møde i LinuxRoskilde. Sandkassen er stedet, hvor vi med “min skovl og din spand” kan gøre lige det, vi står og mangler. Nøgleordene er: samarbejde, socialt samvær og problemløsninger for både den drevne Linux bruger og for nybegynderen. Sandkassen er blevet et symbol for vores måde at mødes over projekter af fælles interesse (Linux og Open Source).
Hvad sandkassen ikke er
Nu har vi skrevet hvad Sandkassen er, men det er mindste lige så vigtigt at vide, hvad Sandkassen ikke er.
- Sandkassen er ikke en helpdesk for Linux. Sandkassen er møder hvor folk for sig selv selv eller i små grupper arbejder med hver deres opgave/projekt, så forvent ikke at der står en hær af Linux nørder klar til at løse dit problem.
- Sandkassen er ikke der, hvor du finder deltagere til dit store projekt uden for LinuxRoskilde. Vi er travle mennesker, som mødes den ene dag om ugen for at hygge os med vores Linux. Vi hjælpe dem der kommer til møderne med de Linux problemer, der måtte være men det er så lagt det rækker.
- Sandkassen er heller ikke der, hvor du bestille en færdig installeret Linux. Er du helt ny til Linux er vi selvfølgelig klar til at give dig den nødvendig hjælp. Vi er tålmodige mennesker, og er klar til at forklare tingene mere end en gang og også mere end et hundrede gange. Vi forventer kun, at du er villig til at lære og selv tage ansvar.
- Du får heller ikke sat hele dit firma’s server op. Igen er det hjælp til selvhjælp, så ok, men ellers må vi henvise til de professionelle Linux folk. Nogle af dem kommer også til møderne, så vi kender dem og kan måske være behjælpelig med kontakten til de rigtige personer.
Vi er ikke alle professionelle IT/Linuxfolk i Sandkassen. Først og fremmest er vi glade amatører, som stiller vores viden til rådighed, men vi kan ikke tage ansvar for eventuelle uheld. Vi har endnu aldrig haft store katastrofer, men der er altid en risiko, og den risiko er din. Er du ikke klar til at tage den risiko, må vi henvise til de professionelle Linux folk.